Over ons

Over ons

Een hart voor decoratie & speelgoed

Duurzame houten decoratie voor elke gelegenheid

Bent u op zoek naar originele spullen voor een bedrijfsbezoekcommuniefeest of geboorte? Ontdek ons uitgebreide assortiment aan handgemaakte artikelen en verantwoord speelgoed.

Om de artikelen te maken, gebruiken we verschillende technieken zoals figuurzagen en lasergravure. Schilderen gebeurt met kindvriendelijke verf op waterbasis en met een oerdegelijke verfborstel.

Vindt u niet meteen wat u zoekt? Laat ons dan uw ideeën horen of stuur ons een ontwerp door. Zo krijgt u een persoonlijk en volledig op maat gemaakt stuk!

Omdat wij onze spullen steeds een eigen toets willen geven en alles zelf produceren, lopen de levertijden soms wat op.

Gelieve met een termijn van ongeveer drie weken rekening te houden.

Bij ons krijgt iedereen een kans

In ons concept staat arbeidszorg centraal. Wij werken daarom met mensen samen die niet in het reguliere of in het beschermde werkcircuit (zoals maatwerkbedrijven) terechtkunnen.

Bij ons leren ze om gestructureerd arbeid te verrichten binnen een aangename omgeving, zonder de druk en stress van een traditionele betaalde job.

Greets verhaal

Creativiteit zit bij Greet in de genen. Van kindsbeen af was ze al aan het knutselen. In het hoger onderwijs koos ze voor de studierichting ergotherapie, omdat ze ook zeer sociaal is en graag met mensen bezig is. Vanuit haar enorme interesse in de psychiatrie startte Greet na haar studies bij Psychiatrisch Centrum Caritas.

Daar maakte ze de creativiteit bij de patiënten los en leerde ze zelf de materie hout beter kennen. Ze kreeg daar de kans om te leren figuurzagen en was erg verrast over de mooie producten die ze maakte. Haar vingers begonnen meteen te kriebelen: ze kocht zelf een figuurzaag en schreef zich voor verscheidene hobbybeurzen in.

Figuurzagen werd voor haar een echte passie én bovendien de perfecte afleiding om de dagelijkse stress te vergeten. In 2004 zette Greet de stap naar een eigen zaak in bijberoep. Eind 2016 besliste ze uiteindelijk om van haar hobby haar hoofdberoep te maken. Het Bezige Bijtje in het prachtige Gentse stadscentrum was geboren!

Greet haar hart voor mensen wordt alweer duidelijk door haar concept voor medewerkers in arbeidszorg. Elke voormiddag trekt ze naar het atelier, waar mensen in arbeidszorg tewerkgesteld zijn. In de namiddag krijgen mensen met een beperking de kans om in de winkel mee te helpen.

Bij het Bezige Bijtje staat hand- en maatwerk echt centraal: geen producten uit lageloonlanden voor Greet. Zij gaat steevast voor Belgische en ecologische producten met een persoonlijke toets. Voor elke gelegenheid (trouw- en communiefeesten, geboortes, bedrijfsbezoeken,…) maakt zij het ideale artikel waarmee u de ontvanger ongetwijfeld aangenaam zal verrassen.

Update: Helaas is de fysieke winkel verdwenen en werkt Greet ondertussen weer als ergotherapeut in een instelling met mensen die een niet-aangeboren hersenletsel hebben. Haar passie voor houtbewerking blijft wel bestaan en in samenwerking met een arbeidszorgcentrum maakt ze nog steeds mooie creaties!

Handgemaakte houten letters Gent | Het Bezige Bijtje atelier

Heeft u vragen of een ontwerp voor een uniek stuk op maat? Contacteer ons!