Over ons

Over ons

Een hart voor decoratie & speelgoed

Duurzame houten decoratie voor elke gelegenheid

Bent u op zoek naar originele spullen voor een bedrijfsbezoekcommuniefeest of geboorte? Ontdek ons uitgebreide assortiment aan handgemaakte artikelen en verantwoord speelgoed.

Om de artikelen te maken, gebruiken we verschillende technieken zoals figuurzagen en lasergravure. Schilderen gebeurt met kindvriendelijke verf op waterbasis en met een oerdegelijke verfborstel.

Vindt u niet meteen wat u zoekt? Laat ons dan uw ideeën horen of stuur ons een ontwerp door. Zo krijgt u een persoonlijk en volledig op maat gemaakt stuk!

Omdat wij onze spullen steeds een eigen toets willen geven en alles zelf produceren, lopen de levertijden soms wat op.

Gelieve met een termijn van ongeveer drie weken rekening te houden.

Bij ons krijgt iedereen een kans

In ons concept staat arbeidszorg centraal. Wij werken daarom met mensen samen die niet in het reguliere of in het beschermde werkcircuit (zoals maatwerkbedrijven) terechtkunnen.

Bij ons leren ze om gestructureerd arbeid te verrichten binnen een aangename omgeving, zonder de druk en stress van een traditionele betaalde job.

Over ons

Creativiteit zit bij Greet in de genen. Van kindsbeen af was ze al aan het knutselen. In het hoger onderwijs koos ze voor de studierichting ergotherapie, omdat ze ook zeer sociaal is en graag met mensen bezig is. Vanuit haar enorme interesse in de psychiatrie startte Greet na haar studies bij Psychiatrisch Centrum Caritas.

Daar maakte ze de creativiteit bij de patiënten los en leerde ze zelf de materie hout beter kennen. Ze kreeg daar de kans om te leren figuurzagen en was erg verrast over de mooie producten die ze maakte. Haar vingers begonnen meteen te kriebelen: ze kocht zelf een figuurzaag en schreef zich voor verscheidene hobbybeurzen in.

Figuurzagen werd voor haar een echte passie én bovendien de perfecte afleiding om de dagelijkse stress te vergeten. In 2004 zette Greet de stap naar een eigen zaak in bijberoep. Eind 2016 besliste ze uiteindelijk om van haar hobby haar hoofdberoep te maken. Het Bezige Bijtje in het prachtige Gentse stadscentrum was geboren!

Greet haar hart voor mensen wordt alweer duidelijk door haar concept voor medewerkers in arbeidszorg. Elke voormiddag trekt ze naar het atelier, waar mensen in arbeidszorg tewerkgesteld zijn. In de namiddag krijgen mensen met een beperking de kans om in de winkel mee te helpen.

Bij het Bezige Bijtje staat hand- en maatwerk echt centraal: geen producten uit lageloonlanden voor Greet. Zij gaat steevast voor Belgische en ecologische producten met een persoonlijke toets. Voor elke gelegenheid (trouw- en communiefeestengeboortesbedrijfsbezoeken,…) maakt zij het ideale artikel waarmee u de ontvanger ongetwijfeld aangenaam zal verrassen.

Handgemaakte houten letters Gent | Het Bezige Bijtje atelier

Frank

Frank had in 2016 een zwaar fietsongeval en liep daardoor een hersenletsel op met zichtbare en onzichtbare fysieke en mentale gevolgen. Bijgevolg kon hij zijn job en tijdsbesteding van vroeger niet meer hervatten.

Tijdens zijn revalidatie wandelde hij met zijn toenmalige begeleider regelmatig in Gent. Ze ontdekten samen het mooie winkeltje in de Serpentstraat met prachtige houten artikelen. Door zijn passie voor houtbewerking en – ontwerp werd hij meer en meer tot Het Bezige Bijtje aangetrokken.

Met Greet klikte het onmiddellijk toen ze hem vertelde dat alles gemaakt werd door mensen met een psychische en/of fysieke beperking. Frank was helemaal verkocht.

Kort daarna mocht hij zich bij het team vervoegen. Ondertussen is hij een vaste medewerker geworden en krijgt zijn leven opnieuw een doel dankzij deze nuttige tijdsbesteding.

Inneke

Inneke heeft autisme. Door haar beperking is het moeilijk om in het normale werkcircuit te functioneren. Toen haar ouders in 2018 kerstinkopen gingen doen, ontdekten ze de mooie winkel met houten artikelen in de Serpentstraat. Ze geraakten aan de praat met Greet en hoorden over haar concept. Inneke kreeg zo de kans om eens een dagje mee te draaien.

Kort daarna kon ze als vaste medewerker beginnen bij Het Bezige Bijtje. Inneke werkte eerst een paar uren per week, maar vroeg al snel een voller uurrooster omdat ze zich bij Greet erg op haar gemak voelde en het werk heel graag deed.

Zo leerde ze intussen technieken als figuurzagen, schilderen, inbranden en inpakken. Eindelijk heeft Inneke een job waarin ze zich heel goed voelt en gewaardeerd wordt. Ze hoopt nog lang bij Greet te mogen werken.

Heeft u vragen of een ontwerp voor een uniek stuk op maat? Contacteer ons!

Via de webshop bestellen, is tijdelijk niet mogelijk.

Door omstandigheden kan u tijdelijk niet via ons winkelmandje bestellen. Toch kan u nog steeds onze website bekijken en uw bestelling via ons contactformulier doorgeven.

Onze excuses voor het ongemak.

Het Bezige Bijtje